Stop met het creëren van rampscenario’s

Stop met het creëren van rampscenario’s

Het kan zijn dat je de laatste tijd moeilijk in slaap kunt vallen, zodra je in bed ligt begin je van alles te denken. Je zit met iets en je gedachten schotelen je allerlei rampscenario’s voor. Wat als dit of dat gebeurd, wat als het je niet gaat lukken, wat als het allemaal nog erger gaat worden? Je staat moe op en de rest van de dag ben je nog steeds met deze gedachten bezig. Hoe los je dit op? Als eerste moet je weten dat Allah alles onder controle heeft, je gehele situatie is in Zijn Handen.

Alle tegenslagen in je leven kunnen alleen door Allah worden voorkomen. Maar wat als die tegenslagen geen tegenslagen zijn maar gunsten die straks zich ontpoppen tot een kettingreactie van oplossingen?

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Allah jou met een tegenslag treft, dan is er niemand die deze kan wegnemen, behalve Hij. En wanneer Hij voor jou iets goeds wenst, dan kan niemand Zijn gunst tegenhouden. Hij treft daarmee wie Hij wil van Zijn dienaren. En Hij is de Vergevingsgezinde, de Meest Barmhartige.

“(Soerat Yoenoes: 107)

Luister goed: De meeste rampscenario’s die je gedachten voorschotelen komen nooit uit en als ze uitkomen dan waren ze al voorgeschreven en zijn ze gekoppeld aan een beloning en zijn ze voorzien van nazorg van Allah. Hij zal je namelijk door een periode loodsen en je voorzien van kalmte, rust en vreugde mits je geduldig bent en vertrouwen hebt. Het heeft geen zin om te blijven piekeren, het heeft geen zin om te blijven stressen want je energie wordt leeggezogen.

Smeek Allah om een oplossing en ga verder met je leven. Over een aantal jaren kijk je in sha Allah terug en ga je inzien dat je het hebt gered. Je gaat zien dat het allemaal mee viel of dat je je angsten hebt overwonnen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8257

Add Comment