Waarom het niks met die ene is geworden

Waarom het niks met die ene is geworden

Het kan zijn dat je grote plannen had, plannen om een nieuw hoofdstuk te beginnen, plannen waar jij al maanden mee bezig was en opeens gaat het allemaal mis. Je voelt je verdrietig, je voelt je ellendig en je bent moe geworden. Je droom is in een nachtmerrie veranderd. Was alles nou voor niets? Waarom zijn die obstakels op je pad gekomen? Waarom is het van je pad gehaald? Waarom is er die blokkade?

Nee, het kan zijn dat jij de verkeerde keuze hebt gemaakt, een keuze die jou in de toekomst in het verdriet zou storten. Allah kon jou je gang laten gaan maar Hij greep in, Hij greep in voor je eigen bestwil. Dit doet Hij zodat je straks niet gaat treuren om datgene wat jou is ontgaan.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..” (Soerat al-Hadied: 23).

Luister goed: Op een dag zal er in sha Allah iemand op je pad komen en jou laten zien waarom het niets met die ander is geworden. Alle puzzelstukken vallen dan op hun plek, onthoud dat jij niet in de toekomst kunt kijken maar Allah kan wel zien wat er zou gebeuren. Je moet vertrouwen hebben, je moet vertrouwen hebben dat datgene wat van jou is afgenomen door Allah is afgenomen en dat met een reden en die reden is er om JOU te dienen.

Jouw leeftijd, jouw zonden, jouw verleden en jouw huidige toestand bepalen NIET jouw toekomst, Allah bepaald. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

kl