Het is nog niet afgelopen

Het is nog niet afgelopen

Als jij momenteel te maken hebt met een situatie die totaal anders loopt dan je had gehoopt dan heb ik goed nieuws. Het is nog niet afgelopen. Daar waar de wereld een punt voor je zet daar zet Allah een komma voor je neer, daar waar de wereld een muur voor je bouwt daar maakt Allah een brug van. Je gedachten vertellen je dat het nooit meer goed komt maar een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van het boek is genaderd? Allah is in staat om datgene wat je kwijt lijkt te raken weer bij je terug te brengen, te vervangen voor iets beters of je te compenseren voor je leed.

Alles wat je overkomt staat voorgeschreven, sommige zaken gebeuren om een bepaalde zaak te volbrengen, als dat niet zou gebeuren dan zou je kunnen treuren aan de beloningen die je zijn ontgaan.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..”

(Soerat al-Hadied: 23)

Luister goed: Een scheiding is geen einde maar een nieuw begin, een ontslag is geen einde maar een nieuw begin, een vriendschap die eindigt is geen einde maar een nieuw begin. Alles wat in de wereld een punt heeft dat heeft bij Allah een komma want alleen Hij weet wat er nog komen gaat. Heb vertrouwen dat uiteindelijk alles goed gaat komen, heb vertrouwen dat uiteindelijk de dingen die je overkomen jou moesten overkomen om een bepaalde zaak te volbrengen. Allah zal jou nooit in de steek laten onthoud dat goed.

Jij bent ma’sa’Allah en er staan in sha Allah velen mooie dingen voor jou te gebeuren, dingen die jij niet aan ziet komen. Alle puzzelstukken zullen uiteindelijk op hun plek vallen, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8708

Add Comment