Waarom het niks met die ene is geworden

Waarom het niks met die ene is geworden

Het kan zijn dat je grote plannen had, plannen om een nieuw hoofdstuk te beginnen zoals een verloving, een huwelijk of een gezin, plannen waar jij al maanden en misschien wel al jaren mee bezig was en opeens gaat het allemaal mis. Je voelt je verdrietig, je voelt je ellendig en je bent moe geworden. Je droom is in een nachtmerrie veranderd. Je voelt boosheid, verdriet en vele zorgen. Je bent bang dat de wereld over je gaat praten, je bent bang dat je nooit meer iemand gaat vinden die bij je gaat passen. Was het allemaal voor niets?

Nee, het kan zijn dat jij de verkeerde keuze hebt gemaakt, een keuze die jou in de toekomst in het verdriet zou storten. Allah kon jou je gang laten gaan maar Hij greep in. Waarom greep Hij in? Hij greep in zodat je straks niet gaat treuren over wat je ontgaan is. Hij weet wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..” (Soerat al-Hadied: 23).

Beste broeder/zuster: Op een dag zal er in sha Allah iemand op je pad komen en jou laten zien waarom het niets met die ander is geworden. Alle puzzelstukken vallen dan op hun plek, onthoud dat jij niet in de toekomst kunt kijken maar Allah kan wel zien wat er zou gebeuren. Je moet vertrouwen hebben dat datgene wat van jou is verwijderd met een goede reden is verwijderd. Je kunt lang gaan treuren en depressief worden of je kan het accepteren en verder met je leven gaan. Allah test je op dit moment met je geduld en met je vertrouwen.

Je leeftijd, je zonden, je verleden en je huidige toestand bepalen niet je toekomst. Ze hebben geen invloed op hoe je toekomst eruit zal zien, het is Allah Die dat bepaalt. Daarom moet je op Hem vertrouwen. Make the rest of your life the best of your life!

dsd-6