Onthoud dat Allah altijd met je is

Onthoud dat Allah altijd met je is

Heb je weleens het gevoel dat je verloren bent? Dat alles wat je doet mislukt? Dat je geen idee hebt hoe je verder moet? Je maakt je zorgen om de toekomst en hebt weinig hoop dat alles goed zal komen. Als je momenteel deze gevoelens hebt, moet je het volgende weten: Allah is altijd met je, ook al heb je soms het gevoel dat je er alleen voor staat. Allah kan je situatie makkelijk positief veranderen, maar zo werkt het leven niet. Je dient Hem aan te roepen en tegelijkertijd vertrouwen en actie met elkaar te combineren. Dat betekent dat je niet stil moet staan.

Allah toetst Zijn dienaren om de strijders en de geduldigen te onderscheiden. Dit zijn onder andere de twee groepen gelovigen die later beloningen zullen ontvangen, zowel in dit leven als in het Hiernamaals. Bovendien worden jouw daden getoetst.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“We zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie strijders en geduldigen zijn. En Wij beproeven jullie daden.”

(Soerah Mohammed, vers: 31)

Beste broeder/zuster: Alles is in sha Allah nog mogelijk voor jou, maar je kunt je doelen alleen verwezenlijken met de lof van Allah. Dat betekent dat je Hem moet aanroepen, dit kan in je eigen woorden en in je eigen taal. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat hun leven compleet positief veranderd is nadat ze door veel ellende zijn gegaan. Het leven is niet makkelijk, ook al lijkt het voor sommigen zo. Iedere ziel wordt beproefd met datgene wat de ziel aan kan. Allah belast geen enkele ziel boven haar vermogen.

Voor jou is het belangrijk dat je hoop koestert. Dat stemmetje in je hoofd en je omstandigheden bepalen niet je toekomst. Allah bepaalt dat. Make the rest of your life the best of your life!

sdd