Geen excuses meer voor jou

Geen excuses meer voor jou

Wacht niet op het perfecte moment, maar pak het moment en maak het perfect. De ideale omstandigheden bestaan niet; er zullen altijd excuses opduiken in de vorm van gedachten, woorden, mensen of omstandigheden. Op momenten dat je denkt dat je ervoor wilt gaan, komt die twijfel op en laat je de kansen gaan. Hoeveel excuses heb je verzonnen waardoor je kansen hebt laten liggen? Hoeveel excuses heb je je laten aanpraten waardoor je begon te twijfelen?

Wanneer je actie onderneemt, moet je vertrouwen in Allah hebben dat Hij je zaken op orde zal brengen, ongeacht de omstandigheden, de momenten en de woorden die je van anderen hoort.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En stelt jullie vertrouwen op Allah, indien jullie gelovigen zijn.”

(Soerat al-Maa’idah: 23)

Beste broeders/zuster: Stop met het maken van excuses en start met het ondernemen van acties. Dat ene magische moment waarop alles soepel verloopt en je geen obstakels tegenkomt, bestaat niet. Wat wel bestaat, is een route die je ondanks de obstakels veilig bij je doelen brengt. Jij bent groter dan je excuses, jij bent sterker dan je excuses en jij bent slimmer dan je excuses. Op dit moment zijn er heel veel mooie dingen die jij, in sha Allah, kan bereiken. Dingen die je leven positief gaan veranderen, maar dan moet je geen excuses meer verzinnen.

Ga ervoor, laat je niet gek maken door dat stemmetje, door de omstandigheden of door anderen. Dit is jouw dag, dit is jouw moment. Make the rest of your life the best of your life!

dsds-1