Verzamel de zegeningen

Verzamel de zegeningen

Wist je dat je velen zegeningen van Allah kunt ontvangen door alert te zijn op de Tekens die Hij stuurt? Allah stuurt namelijk Zijn Tekenen overal en het is aan jou om deze te herkennen. Als je een blinde tegenkomt dan dien je dankbaar te zijn voor je zicht, als je een dove/slechthorende tegenkomt dan dien je dankbaar te zijn voor je gehoor, als je een handicap tegenkomt dan dien je dankbaar te zijn voor je mobiliteit. Allah laat je bepaalde personen of omstandigheden zien zodat je oprecht dankbaar gaat zijn, wie dankbaar is krijgt namelijk meer.

Allah belooft jou om je meer zegeningen (gunsten) te schenken als je oprecht dankbaar bent.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer jullie dankbaar zijn, dan vermeerderen Wij zeker onze gunsten jegens jullie.”

(Aya uit Surah Ibrahim vers 7)

Beste broeder/zuster: Dankbaar zijn is niet alleen het woordje Alhamdulilah, je dient dankbaarheid ook om te zetten in goede daden. Koop je bijvoorbeeld kleren? Schenk wat van je oude kleding aan een goede doel of maak een donatie over aan een goed doel, al is het 5 euro. Zet je dankbaarheid in goede daden en laat Allah jou uit betalen in meerdere gunsten zoals een huwelijk, een gezin, een verbetering van je gezondheid, een oplossing van je probleem of een ander gunst.

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn en als jouw situatie momenteel schrijnend is weet dat de oplossing nabij is. Dat je oprecht dankbaar bent wil niet zeggen dat je niet beproefd kan worden, Allah houd van je en Hij zal je dromen realiseren. Make the rest of your life the best of your life!

ds-27 + Add New Category