Laat niemand je droom stelen

Laat niemand je droom stelen

Het kan zijn dat je een bepaalde droom hebt en deze graag wilt verwezenlijken. Je verteld het aan iemand en je had gehoopt dat deze persoon of personen jou zouden supporten maar in plaats daarvan vertellen ze je allerlei redenen waarom je het niet moet doen. Ze komen met allerlei negatieve argumenten. Sommige vertellen hun persoonlijke negatieve ervaring, andere vertellen je dat je te jong of te oud bent en weer andere komen met iets dat ze persoonlijk vinden. Een mening van een ander wil nog niet zeggen dat het je realiteit moet worden? Waarom luister je naar ze?

Je moet op Allah vertrouwen dat je droom met Zijn Wil werkelijkheid kan worden. De mening of ervaring van een ander doet er niet toe, jij moet erin geloven en jij moet op Allah vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…en (voor)wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende.”

(Soerat at-Talaaq vers 3)

Beste broeder/zuster: Elke dag staan er mensen op met de opdracht om andere mensen van hun dromen te beroven. De rijkste plekken op aarde zijn niet de oliebronnen van Dubai of de diamanten van Afrika maar de rijkste plekken op aarde zijn de begraafplaatsen want op de begraafplaatsen liggen schrijvers die nog nooit een boek hebben geschreven, artsen die nog nooit een patiënt hebben genezen en andere personen die nog nooit hun dromen hebben kunnen verwezenlijken en alleen maar omdat iemand ze verteld heeft waarom ze het niet moesten doen.

Mocht er iemand in je nabije omgeving zijn die jou van je dromen wilt afhouden zoals een familielid of een goede vriend/vriendin vertel ze dat je op je Schepper vertrouwt en dat alleen met Zijn Wil je droom verwezenlijkt kan worden. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

270010542-455848105947513-3901332504279611482-n