Alles is mogelijk voor jou, zolang je maar gelooft

Alles is mogelijk voor jou, zolang je maar gelooft

Misschien koester je een droom, zoals een gezin, een eigen bedrijf, een reis, of iets anders. Je wilt het graag realiseren, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Tegen jou zeg ik het volgende: Zolang je gelooft dat het je zal lukken, dan zal het je, in sha Allah, ook lukken. Zodra je het in je hoofd hebt, moet je die gedachten omzetten in actie. Je hoeft niet het hele plan uit te werken om te weten hoe je het voor elkaar krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is de eerste stap te zetten.

Vraag Allah middels dua (smeekbeden) om datgene wat je wilt. Vervolgens is het aan jou om vertrouwen te hebben, te geloven dat het je zal lukken, en actie te ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Alles wat in de hemelen en op aarde is, vraagt Hem. Iedere dag is Hij bezig.”

(Soerah Ar-Rahmaan 55-29)

Beste broeder/zuster: Zodra je een idee hebt, kunnen allerlei gedachten in je hoofd opkomen. Gedachten in de vorm van excuses waarom het je niet zal lukken. Je bent te oud, je hebt niet genoeg middelen, je bent te jong, enzovoort. Negeer deze negatieve gedachten, want wanneer Allah met je is, kan niets je tegenhouden. Negeer ook de uitspraken van mensen die niet in je droom geloven of die een negatieve ervaring hebben gehad. Hun realiteit hoeft niet jouw realiteit te zijn. Met de Wil van Allah kun jij alles bereiken wat je maar wilt.

Geloof in het onmogelijke, geloof in je dromen, en geloof dat Allah de Macht heeft om jouw dromen te realiseren. Wacht niet af tot een wonder gebeurt, maar begin met het creƫren van dit wonder door de eerste stap te zetten. Die ene stap kan een kettingreactie veroorzaken waardoor alles op zijn plek valt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-28