Verwar je pad niet met je bestemming

Verwar je pad niet met je bestemming

De bestemming is je doel en het pad is de route. Onderweg kunnen allerlei factoren je tegenkomen, zoals obstakels, doodlopende paden, misleidende wegen, hobbels en valkuilen. Maar dat betekent niet dat je bestemming onbereikbaar is. Sommige doodlopende paden zijn blokkades van Allah om je te behoeden voor iets slechts of om je om te leiden naar het juiste pad. Sommige paden brengen je via een omweg naar je bestemming, zodat je onderweg dingen kunt leren en beloningen kunt vinden.

Als je een doel of een droom hebt die je graag wilt verwezenlijken en je hebt het gevoel dat het momenteel niet lukt, wil dat niet zeggen dat het slecht voor je is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Beste broeder/zuster: Je hebt veel meegemaakt en je zal nog veel meemaken, maar onthoud het volgende: “Don’t cry because your almost tired but cry because your almost there.” Er was ooit een man wiens bootje zonk en hij spoelde aan op een onbewoond eilandje. Hij smeekte Allah om hulp en bouwde van omgevallen palmbomen een hutje. Na een tijd op het eiland hopeloos te zijn gebleven, begon het te bliksemen en de bliksem raakte zijn hutje. Het hutje vloog in brand en hij riep: “Ya Allah, waarom ik? Nu ben ik alles kwijt.” Een paar uur later zag hij een schip zijn kant opkomen. Hij vroeg aan hen: “Hoe hebben jullie mij gevonden?” Ze zeiden: “Wij zagen je rooksignaal.”

Laat je niet gek maken door de omstandigheden. Wanneer deze veranderen, dien je zelf ook te veranderen. Geef niet op, blijf doorgaan, blijf het goede zien en je zult merken dat je dichterbij je bestemming komt. Make the rest of your life the best of your life!

246155833-415127780019546-4815518593451491035-n