Vertrouw het proces

Vertrouw het proces

Net toen de rups dacht dat het einde van de wereld is genaderd werd het een vlinder. Een rups maakt een moeilijke tijd mee. Het is een makkelijke prooi voor andere, het kan zich moeilijk bewegen en elke dag kan het einde zijn. Maar de rups maakt een PROCES mee om zich te vormen tot een prachtige vlinder. Het moet geduldig zijn met wat haar overkomt maar met de Wil van Allah komt alles goed.

Zo is het ook met je leven, je bevind je in een proces waar je groeit en dingen leert die je straks in sha Allah kunt toepassen. Je moet geduldig zijn met het proces want Allah zal je garandeert voor je geduld belonen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, het zijn de geduldige die hun beloning zonder berekening zal worden gegeven.”

(Soerat az-Zoemar: vers 10)

Luister goed: Wees niet bang noch verdrietig als je geen idee hebt hoe je deze beproeving door heen komt maar vertrouw op de Schepper die volledige controle over je situatie heeft. De bedoeling van het proces die je momenteel meemaakt is niet om je zwakker te maken maar de bedoeling is om je sterker te maken. Je hebt eerdere beproevingen meegemaakt en ook die heb jij doorstaan. Dit kan jij ook aan want Allah zal je er doorheen loodsen.

Er gaat in sha Allah een moment komen dat jij terug kijkt naar de periode die je nu meemaakt en vervolgens denk je: Ik ben er doorheen gekomen, ik heb het alhamdulilah gered. Weet dat Allah je zal belonen voor je geduld. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

34