Vergelijk jezelf niet met andere

25594282_798009477052419_8144966627997648242_n

Vergelijk jezelf niet met andere

Het kan zijn dat jij jezelf met anderen probeert te vergelijken, waarom heeft die ander wel datgene, waarom leeft een ander wel vol vreugde en geluk. Wanneer komt mijn tijd? Wanneer stoppen mijn beproevingen en kan ik eindelijk datgene krijgen waar ik van droom? Als eerste moet je weten dat jij voor Allah uniek bent, jij bent speciaal, jij bent ma’sa’Allah en jij hebt iets wat andere niet hebben.

De genietingen die iemand ontvang zijn slechts iets werelds, ze zijn er als een test en kunnen uiteindelijk leiden naar het goede of naar het slechte. Wees niet treurig want Allah heeft voorzieningen voor jou klaar staan die jou alleen naar het goede gaan leiden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En kijk niet met begerige ogen naar wat Wij sommigen van hen aan genietingen hebben geschonken, (het is slechts) de versiering van het wereldse leven, om hen ermee op de proef te stellen. En de voorziening van jouw Heer is beter en blijvender.” (Soerat Taa Ha: 131)

Luister goed: Er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren. Dingen waarvan je nooit hebt kunnen dromen, het kan op korte termijn of op lange termijn gebeuren maar dat ze gebeuren zal onder andere voortkomen omdat jij geduldig bent en vertrouwen in Allah hebt. Wees dus niet jaloers op andere en stel jezelf geen vragen waarvan je het antwoord nooit van zult weten.

Jij bent ma’sa’Allah, jij bent geweldig en jij staat er niet alleen voor. Roep Allah dus aan in je eigen woorden en blijf sterk want wanneer Allah met je is dan kan niets tegen je zijn. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment