Alles verloopt volgens een Plan

Alles verloopt volgens een Plan

Wanneer Allah een plan voor jou heeft, kan niets of niemand het tegenhouden. Alles verloopt op een wijze die voor de meesten van ons moeilijk te begrijpen is. Een persoon verdient bijvoorbeeld te weinig en komt moeilijk rond. Deze persoon smeekt Allah en vervolgens komt er een moment waarop deze persoon ontslagen wordt. In eerste instantie heerst er paniek, angst en zorgen, maar wat deze persoon niet weet, is dat Allah ervoor gezorgd heeft dat deze persoon ontslagen werd, zodat er een betere baan op zijn pad zou komen waar hij meer kan verdienen en al zijn zorgen zou doen verdwijnen.

Soms heb je een afkeer van iets waar Allah iets goeds in heeft gelegd en soms houd je van iets waarvan Allah weet dat het slecht voor je is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Maar het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”
(Surah Al Baqarah – 216)

Beste broeder/zuster: Allah heeft een plan voor jou, een plan dat ervoor zal zorgen dat je de rest van je leven op een manier leeft waarbij je je nooit meer zorgen hoeft te maken. Je hoeft niet te weten wat dit plan is, je hoeft niet te weten hoe of wanneer dit uitgevoerd zal worden. Het enige wat jij hoeft te weten is dat alles in sha Allah goed zal komen. Maak je geen zorgen over je leeftijd, over je bezittingen of over je huidige toestand. De obstakels en vertragingen in je leven hebben een hoger doel. Tijdens je geduld verdien je enorme beloningen.

Vandaag is de dag dat jij stopt met piekeren, vandaag is de dag dat jij stopt met het accepteren van dat stemmetje dat je onzeker probeert te maken. Het plan van Allah is uitmuntend en het zal jou alleen maar voordelen brengen. Make the rest of your life the best of your life!

fd-1