Neem weer de controle over je eigen leven

Neem weer de controle over je eigen leven

De tijd is gekomen om weer de controle over je eigen leven te nemen, de tijd is gekomen om jezelf te bevrijden van andere die je leven proberen te controleren. Genoeg is genoeg, je hebt veel energie verspeeld aan het luisteren naar negatieve gepraat, je hebt veel dromen en doelen weggegooid omdat andere je aan het twijfelen brachten.

Als je wilt dat je leven positief gaat veranderen dan moet je weer de controle over je eigen leven nemen.

Als je wilt dat je leven positief gaat veranderen dan moet je beginnen met jezelf te veranderen. Dat doe je door naar jezelf te luisteren en voor jezelf te kiezen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren, datgene wat van jou is afgenomen zal worden gecompenseerd, vervangen of verbeterd. Maak je niet druk om hoe andere mensen over je denken, wat ze van je vinden of dat ze niet in jou geloven. Jij hebt Allah en Allah is voldoende voor je. Dat stemmetje dat je onzeker probeert te maken heeft geen macht over je zolang jij het geen aandacht schenkt. Schenk jezelf aandacht door datgene te doen wat je gelukkig maakt en niet dingen te doen die jou niet gelukkig maken.

Natuurlijk zal niet alles soepel gaan en natuurlijk zijn er nog velen uitdagingen maar een aantal slechte hoofdstukken wil nog niet zeggen dat het einde van het verhaal is? Jij schrijft met de Wil van Allah je eigen verhaal en de pen die hou jij vast en niemand anders. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

z-1