Heb vertrouwen en neem risico’s

Heb vertrouwen en neem risico’s

De meeste mensen bevinden zich in hun comfort zone. Ze durven geen risico’s te nemen en vragen zich af wanneer die wonder komt dat hun leven gaat veranderen. Ze willen graag veranderingen zien, een uitweg of een oplossing hebben maar willen er geen moeite voor doen. Als jij veranderingen wilt dan moet je er wat aan gaan doen. Je moet durven op te staan en risico’s nemen. Je bent namelijk net als een goudvis in een kommetje. Het enige wat je ziet is je kleine veilige kommetje terwijl de oceaan groot en vol gunsten zit. Heeft de oceaan gevaren? Ja maar je kommetje kan een keer breken of zonder zuurstof te komen zitten.

Het leven bestaat niet alleen uit wat jij nu allemaal ziet. Er valt meer te halen, er valt meer te zien en de gunsten van Allah zijn overal. Het enige wat je hoeft te doen is actie ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahiem: 34)

Luister goed: Trouwen is een risico, scheiden is een risico, een baan nemen is een risico, werkloos zijn is een risico, actie ondernemen is een risico, niets doen is een risico, het hele leven is een risico dus je kan net zo goed zoveel mogelijk van Allah’s gunsten genieten en je zaken op orde zetten. Als jij geen plannen in het leven maakt dan kan het zo zijn dat jij onderdeel gaat worden van iemands anders plan en ik kan je vertellen dat het niet altijd prettig is. Denk dus aan jezelf. Aan jezelf denken is niet egoïstisch maar een recht en een plicht.

Allah wil dat jij actie onderneemt zodat je van Zijn gunsten kunt profiteren en je leven op orde kan zetten. Allah wil niet dat jij in je comfort zone blijft klagen waarom je leven maar niet veranderd. Onderneem dus actie en heb in Allah vertrouwen. Make the rest of your life the best of your life!

 

z