Is dit het volgende hoofdstuk in jouw leven?

Is dit het volgende hoofdstuk in jouw leven?

Het kan zijn dat jouw leven allerlei ups en downs kent en dat je momenteel het gevoel hebt dat het alleen maar neerwaarts gaat. Je hebt veel meegemaakt en je kunt je niet voorstellen dat jouw leven ooit weer normaal wordt. Maar laat me je het volgende zeggen: enkele slechte hoofdstukken betekenen niet dat het einde van jouw boek nabij is. Jouw boek heeft een Auteur en dat is Allah. Hij heeft namelijk de rest van jouw hoofdstukken al geschreven en velen daarvan zullen je gelukkig maken.

Allah heeft een belofte gemaakt: wie het goede doet, zal een goed leven krijgen. Een goed leven betekent niet een leven zonder beproevingen, maar een leven vol zichtbare en onzichtbare gunsten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar, aan hem geven Wij een goed leven. En Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste wat zij plachten te doen.”

(Soerat An-Nahl: 97)

Beste broeder/zuster: Het heeft geen zin om te blijven stressen over iets waar jij geen controle over hebt. Het heeft geen zin om allerlei rampscenario’s in je hoofd te creëren die, in sha Allah, nooit zullen plaatsvinden. Wat jij moet doen is op Allah vertrouwen en er het beste van maken. Besef dat je leven veel erger had kunnen zijn. Daarnaast zijn er talloze zegeningen voor jou onderweg; velen daarvan zijn beloningen vanwege je geduld, weer andere zijn beloningen vanwege je vertrouwen, en weer andere zijn beloningen als compensatie voor je leed.

De tijd is gekomen om je leven weer op te pakken, de tijd is gekomen om niet meer naar je verleden te kijken maar naar je toekomst. Wat er ook gebeurt, Allah is met je. Alles komt, in sha Allah, goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

344738901-742966514282189-4941482733037887076-n