Een enkele stap kan je hele leven positief veranderen

Een enkele stap kan je hele leven positief veranderen

Wist je dat soms slechts één stap je hele leven positief kan veranderen? Weet je wat je grootste probleem is? Je wilt graag het complete stappenplan kennen om je leven weer op orde te brengen, je wilt precies weten hoe Allah je problemen zal oplossen, maar het antwoord op je “hoe”-vraag gaat je niets aan. Laat dat aan Allah over. Allah werkt namelijk op mysterieuze wijze die wij niet altijd kunnen begrijpen. Het enige wat je hoeft te doen is vertrouwen hebben en een eerste stap zetten.

De Barmhartigheid van Allah zorgt ervoor dat alles in het universum samenkomt om je leven weer op orde te brengen, maar dan moet je wel vertrouwen hebben en actie ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wat Allah de mensen aan Barmhartigheid schenkt kan door niemand tegengehouden worden, en wat door Hem tegengehouden wordt kan buiten Hem door niemand gegeven worden. En Hij is de Almachtige, de Alwijze.”

(Soerat Faatir vers 2)

Beste broeder/zuster: Bevind je je in een benarde situatie? Roep Allah aan en zoek hulp. Stuur die e-mail, pleeg dat telefoontje, post dat Facebookbericht, investeer in die hulp, accepteer die hulp, spreek met iemand, wat het ook is… begin met een eerste stap. Je hoeft je niet te schamen, je hoeft niet bang te zijn dat je weer teleurgesteld zult worden, want weet dat alle hulp alleen met de Wil van Allah komt. Alles komt in sha Allah goed, maar als je niets doet, is de kans groot dat je situatie hetzelfde blijft. Sta dus op en doe er iets aan zodat je later, in sha Allah, met een glimlach terug kunt kijken.

Je leven kan, in sha Allah, weer stabiel worden en je zult, in sha Allah, weer innerlijke rust krijgen. Heb vertrouwen in je Schepper, heb vertrouwen in jezelf, heb vertrouwen in de helpers van Allah onder de mensen en make the rest of your life the best of your life!

xdz