Dit is wat maar weinig mensen nog weten

Dit is wat maar weinig mensen nog weten

Het kan zijn dat je momenteel door een periode gaat waarin je even niet weet hoe je verder moet. Je hebt te maken met allerlei uitdagingen en hoe wanhopig je ook naar een oplossing zoekt, je vindt deze maar niet. Als jij dit momenteel meemaakt, dan moet je het volgende weten: Je moet je probleem of uitdaging aan Allah geven. Doe een dua (smeekbede) en zeg: “Allah, ik geef U mijn probleem/uitdaging en ik vertrouw erop dat U een oplossing of een uitweg voor me vindt.” Vervolgens moet je het loslaten en op Allah vertrouwen.

Door dit te doen toon je aan dat je alleen Allah vreest. Door dit te doen, vertrouw je erop dat Hij voor jou een uitweg schenkt. Door dit te doen, vertrouw je erop dat je uit de moeilijkheden komt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, Hij zal voor hem een uitweg vinden, en Hij zal hem uit zijn moeilijkheden redden en hem voorzien van waar hij het niet verwacht.” (Surah At-Talaq, 65:2-3)

Beste broeder/zuster: Allah werkt op een mysterieuze en sublieme wijze. Wanneer jij je zaak aan Allah overlaat, gaat er een last van je schouders af en dien je tijdens de periode van geduld vertrouwen te hebben dat er een oplossing komt. Hoe geweldig is het dat jij zeker weet dat wat er ook gebeurt, Allah met iets goeds voor jou komt. Hoe geweldig is het voor jou dat je geen zorgen hoeft te maken, want Allah heeft de gehele situatie onder controle.

Wij zeggen “Allah ou Akbar”, dat betekent “Allah is groot” en dat, beste broeder/zuster, betekent ook dat Allah groter is dan jouw probleem. Hij is groter dan de uitdaging die je meemaakt en Hij zal het voor je oplossen. Make the rest of your life the best of your life!

xz