Hoe ga je met zogenaamde vrienden om

Hoe ga je met zogenaamde vrienden om

Het kan zijn dat je bepaalde personen in je leven hebt waarvoor je veel hebt gedaan. Toen ze het moeilijk hadden stond je altijd voor ze klaar, je was hun steun en ze konden op je vertrouwen. Nu het veel beter met ze gaat laten ze niks meer van zich horen. Als jij zulke personen in je leven hebt dan heb ik goed nieuws. Al het goede wat jij voor ze hebt gedaan zal door Allah worden beloond. Wees niet verdrietig dat ze jou nu hebben verlaten want het kan zo zijn dat Allah ze vanwege hun ondankbaarheid of arrogantie weer in een moeilijke situatie plaatst.

Jij hebt deze personen niet nodig, jij hebt je taak voor Allah voltooid en dat is voldoende. Wat jij nu moet doen is focussen op de mensen die wel voor je zijn. Weet dat Allah met je is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Hij is met jullie, waar jullie je ook bevinden. En Allah is Alziend over wat jullie doen.” (Soerat al-Hadied aya 4)

Luister goed: Hou je vriendenkring klein, zorg ervoor dat je alleen omringd bent met personen die jou dichterbij Allah brengen en personen waarvan Allah puurheid in hun harten heeft geplant . Degenen die zogenaamd vrienden waren en er nooit voor je zijn kun je vergelijken met onkruid. Er voor je zijn heeft niets te maken met drukte, iedereen voor je was kan wel een keer tijd maken, al is het een belletje. Maak je geen zorgen over deze personen, Allah heeft alles gezien.

Mocht je geen vrienden in je leven hebben dan is dat ook geen ramp. Beter alleen zijn dan omringd zijn met valse vrienden. Zolang jij Allah als Beste Vriend neemt kan Hij ervoor zorgen dat je straks omringd bent door goede personen. Make the rest of your life the best of your life!

 

dcs