Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Het kan zijn dat je de laatste tijd teleurgesteld bent geraakt omdat er bepaalde deuren voor je gesloten zijn. Is het een potentiele huwelijkskandidaat die is afgehaakt, een sollicitatie gesprek wat niet goed is gegaan of iets anders. Wanneer Allah een deur voor je sluit dan heeft Hij een ander deur voor je geopend. Alles heeft een reden en deze reden is er om jou te dienen. Om bij de juiste deur aan te kloppen dien je verder met je leven te gaan, je moet niet gaan staren naar de gesloten deur. Je moet het accepteren, los laten en verder gaan.

Misschien heb je afkeer van een situatie maar heeft Allah iets goeds in gelegd en misschien bent je met iets tevreden terwijl het schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet en daarom moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Luister goed: Soms ben je zelf de oorzaak van de veranderingen. Je vroeg Allah om het goede dus heeft Allah alles wat je kwaad zou doen uit je leven verwijderd of op afstand gehouden. Je vroeg Allah om rust en Hij haalde datgene wat je onrust brengt uit je leven om het straks te laten vervangen voor iets wat je wel rust zal schenken. De omstandigheden kunnen veranderen doordat je zelf een actie hebt ondernomen of dat iemand anders een actie heeft ondernomen. Wees niet bang, Allah heeft alles onder controle.

Geduld en vertrouwen zijn twee middelen om dichterbij Allah te komen en om jezelf beter te leren kennen. Het zijn de middelen die ervoor zorgen dat je tijdens onzekere tijden weer hoop krijgt. Wees niet bang, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-44