Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Het kan zijn dat je de laatste tijd teleurgesteld bent geraakt omdat er bepaalde deuren voor je zijn gesloten. Is het een potentiële huwelijkskandidaat die is afgehaakt, een sollicitatie gesprek wat is mislukt of iets anders wat voor je is mislukt. Wanneer Allah een deur voor je sluit dan heeft het een reden en deze reden is er om jou te dienen. Elke deur die Allah voor je sluit heeft Hij gesloten omdat Hij ergens anders een deur voor je heeft geopend. Om bij die deur te komen moet je verder gaan, je moet niet voor de gesloten deur gaan staan wachten tot deze open gaat.

Als jij een afkeer van je situatie hebt dan is dat niet erg maar je moet verder gaan want het kan zijn dat je afkeer hebt van iets waarin Allah iets goeds voor je in heeft gezet.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Er staan in sha Allah mooie dingen voor je te gebeuren. De juiste deur naar de zegening die voor je is bestemd is al reeds geopend, om daar te komen moet je verder gaan. Je moet vertrouwen hebben, je moet geduldig zijn, je moet dankbaar zijn, je moet focus houden op je doel en je moet actie ondernemen. De weg naar de juiste deur kan vol obstakels zijn maar Allah zal jou zeker helpen. Tijdens je reis naar die ene deur vol zegeningen verdien je allerlei beloningen zonder dat je dat door hebt. Wees Allah dus dankbaar.

Denk niet dat het toeval is dat je dit leest, denk niet dat er bepaalde deuren voor je zijn gesloten. Deuren die sluiten zijn een zegening want achter die deuren zou wellicht iets slechts voor je verborgen zijn en daarom leid Allah jou naar de juiste deuren. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8090