Het is beter om alleen te zijn dan omringd te worden door neppe mensen

Het is beter om alleen te zijn dan omringd te worden door neppe mensen

Er kunnen momenten zijn waarop je je eenzaam voelt, vooral als je anderen ziet genieten op sociale media en in het echte leven, en je je afvraagt waarom je niet zulke mensen om je heen hebt. Hoewel eenzaamheid vervelend kan zijn, hoeft dit niet per se nadelig te zijn. Het kan zelfs zijn dat Allah bepaalde mensen uit je omgeving houdt om toekomstig verdriet en ellende te voorkomen. Wees niet verdrietig en laat je niet gek maken.

Gebruik je eenzame momenten om Allah beter te leren kennen, want Hij is degene die jouw Vriend is waar je altijd op kunt rekenen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

ÔÇťAllah is voldoende als Vriend en Allah is toereikend als Helper” (Surah 4 vers 45).

Beste broeder/zuster: Allah is je beste Vriend. Hij kent je smeekbeden en blijft geduldig naar je luisteren. Wanneer je fouten maakt en anderen je proberen zwart te maken, verbergt Hij je fouten. Als je zonden hebt begaan en berouw toont, vergeeft Hij je omdat Hij meer van je houdt dan een moeder van haar pasgeboren kind. Zijn Genade overtreft Zijn woede, en Zijn Barmhartigheid is groter dan alle barmhartigheid van de gehele mensheid bij elkaar.

Je eenzaamheid zal, in sha Allah, vroeg of laat worden vervangen door goed gezelschap, of het nu een partner, een gezin of goede vriend(in) is. Je eenzaamheid is slechts tijdelijk. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

417424901-912364973629155-6621282157397238940-n