Het is allemaal nog mogelijk

Het is allemaal nog mogelijk

Het gaat er niet om hoe vaak je bent gevallen, maar het gaat erom hoe vaak je daarna bent opgestaan. Het gaat er niet om hoeveel fouten je hebt gemaakt, maar het gaat erom wat je van je fouten hebt geleerd. Je kunt zakken voor je examens, je kunt voor de tweede keer scheiden, je kunt voor de zoveelste keer tijdens het solliciteren worden afgewezen, maar al deze faalmomenten willen nog niet zeggen dat je nooit je doelen gaat behalen.

Daar waar de wereld een punt voor je zet, daar zet Allah voor jou een komma neer, want wanneer jij je in de duisternis bevindt, is er altijd wel ergens licht.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

ÔÇťAllah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.”

(Soerah Al-Baqarah aya 257)

Beste broeder/zuster: De meeste succesvolle mensen die hebben geleefd of op dit moment nog leven, hebben vaker gefaald. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat zij dezelfde omstandigheden als jou hebben meegemaakt of zelfs erger hebben gehad, maar uiteindelijk kwam het allemaal voor ze goed. Allah heeft de wegen naar je doelen niet recht gemaakt, als deze wegen recht waren dan zou iedereen achter je doelen aan gaan en blijft er voor jou weinig over. De wegen zijn soms met obstakels zodat je lessen kunt leren en beloningen kunt verdienen.

Als jij momenteel een situatie meemaakt waar je telkens faalt, dan moet je blijven proberen. Geef niet op, je bent dichterbij je doel dan je denkt. Als het belangrijk voor je is, dan vind je een weg en als het niet belangrijk voor je is, dan vind je een excuus. Make the rest of your life the best of your life!

145069380-257389325793393-1002469476490604733-n