Help en je wordt ook geholpen

Help en je wordt ook geholpen

Allah heeft een Universele Wet dat inhoud dat ieder die met een zuivere intentie een ander helpt ook geholpen zal worden, daar is geen discussie over mogelijk. Of je nou iemand met een klein gebaar helpt of je enorm inspant, de beloningen zullen voor je worden gereserveerd en deze zullen worden uitgedeeld op het juiste moment en op de juiste plek.

Wanneer je iemand helpt of het nou met een geldbedrag is, spullen, luisterende oor of iets anders dan is dat een vorm van een lening aan Allah die Hij op Zijn manier aan je terug zal betalen. Alle goede daden met een zuivere intentie zijn een lening aan Allah.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Als jullie Allah een goede lening geven, dan zal Hij die voor jullie vermenigvuldigen en jullie vergeven. En Allah is Waarderend Zachtmoedig.”

(Hoofdstuk Ataghaboen vers 17)

Luister goed: Wees Allah dankbaar als je de kans krijgt om iemand te helpen want het is Allah Die jou speciaal heeft uitgekozen om deze opdracht uit te voeren zodat je beloond zal worden. Uiteraard dien je het te doen omdat het vanzelfsprekend moet zijn. Allah houd ervan als iemand met regelmaat andere helpt, al is het met iets kleins. Dat kleine of grote gebaar kan aanleiding zijn van de startsein tot een enorme beloning. Dit kan van alles zijn zoals een huwelijkspartner, een gezin, vergiffenis, een uitweg uit je situatie of iets anders.

Kom je iemand tegen die om hulp schreeuwt of denk je dat iemand hulp nodig heeft? Bied je hulp aan en weet dat het een eer is want deze opdracht komt van je Schepper. Blijf alert en make the rest of your life the best of your life!

 

sa-2