Geen excuses meer voor jou

Geen excuses meer voor jou

Wacht niet op het perfecte moment maar pak het moment en maak het perfect. De ideale omstandigheden bestaan niet, er zullen altijd wel excuses opduiken in de vorm van gedachten, woorden, mensen of omstandigheden. Op momenten dat je denkt dat je er voor wilt gaan komt die twijfel in je op en laat je de kansen gaan. Hoeveel excuses heb je verzonnen waardoor je kansen hebt laten gaan? Hoeveel excuses heb je je laten aanpraten waardoor je begon te twijfelen?

Wanneer je actie onderneemt dan moet je vertrouwen in Allah hebben dat Hij je zaken op orde gaat zetten ongeacht de omstandigheden, de momenten en de woorden die je van andere hoort.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En stelt jullie vertrouwen op Allah, indien jullie gelovigen zijn.”

(Soerat al-Maa’idah: 23)

Luister goed: Stop met het maken van excuses en start met het maken van acties. Dat ene magische moment waar alles soepel gaat lopen en je geen obstakels tegenkomt bestaat niet, wat wel bestaat is een route die je ondanks de obstakels toch veilig bij je doelen brengt. Jij bent groter dan je excuses, jij bent sterker dan je excuses en jij bent slimmer dan je excuses. Op dit moment zijn er heel veel mooie dingen die jij in sha Allah kan bereiken. Dingen die je leven positief gaan veranderen maar dan moet je geen excuses meer verzinnen.

Ga ervoor, laat je niet gek maken door dat stemmetje, door de omstandigheden of door andere. Dit is je dag, dit is je moment. Make the rest of your life the best of your life!

 

sd