De pijn die je voelt, zal verdwijnen

De pijn die je voelt, zal verdwijnen

Het kan zijn dat je momenteel door een moeilijke periode gaat. Alles lijkt mis te gaan, je hart huilt en je ziel schreeuwt om hulp. Niemand lijkt zich om jou te bekommeren, maar onthoud dat je niet alleen bent. Allah is met je en Allah houdt van je. De pijn die je nu voelt, zal verdwijnen en door Allah worden vervangen door vreugde. Heb dus vertrouwen dat het, insha’Allah, goed zal komen.

Alles wat je momenteel meemaakt, is een beproeving en onderdeel van een Groot Plan. Allah test jou met de strijd in je ziel, want als je die kunt overwinnen, kun je alles aan. Daarnaast test Hij ook je geduld. Het geduld dat je tijdens de strijd hebt, is gekoppeld aan enorme beloningen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie de strijders en de geduldigen zijn. En Wij beproeven jullie daden.“

(Soerah 47:31)

Beste broeder/zuster: Allah heeft een doel voor je pijn, een reden voor je moeilijke situatie en een beloning voor je vertrouwen. De pijn die jij momenteel meemaakt, zal ervoor zorgen dat je zonden worden kwijtgescholden. De moeilijke situatie die je doormaakt, heeft een reden en zal je ergens brengen waar je moet zijn, en het vertrouwen dat je in Allah hebt, zal jou beloningen brengen. Wees niet verdrietig, alles komt uiteindelijk in sha Allah goed. Miljoenen mensen kunnen voor jou getuigen dat hun situatie erger was of net zo erg als die van jou, en uiteindelijk is het goed gekomen.

Voor nu moet je vertrouwen hebben, geduldig zijn met de beproeving, oprecht dankbaar zijn dat het niet erger is, je focussen op het goede en actie ondernemen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-23