Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Het kan zijn dat je de laatste tijd teleurgesteld bent geraakt omdat bepaalde deuren voor je gesloten zijn. Misschien heeft een potentiële huwelijkskandidaat zich teruggetrokken, is een sollicitatiegesprek niet goed verlopen, of speelt er iets anders. Wanneer Allah een deur voor je sluit, opent Hij een andere deur. Alles heeft een reden en deze reden is er om jou te dienen. Om de juiste deur te vinden, is het belangrijk om verder te gaan met je leven. Je moet niet blijven staren naar de gesloten deur, maar het accepteren, loslaten en verdergaan.

Misschien heb je afkeer van een situatie, maar heeft Allah iets goeds voor je in de planning. Aan de andere kant kan het zijn dat je tevreden bent met iets wat uiteindelijk schadelijk voor je zal blijken te zijn. Allah weet wat Hij doet, en daarom is het belangrijk geduldig te zijn en vertrouwen te hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“(…) Het kan zijn dat jullie afkeer hebben van iets, terwijl het goed is voor jullie, en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soera Al-Baqarah, 2:216)

Beste broeder/zuster: Soms ben je zelf de oorzaak van veranderingen. Je hebt Allah gevraagd om het goede, dus heeft Hij alles wat je kwaad zou doen uit je leven verwijderd of op afstand gehouden. Je hebt Allah gevraagd om rust, en Hij heeft datgene wat onrust brengt uit je leven gehaald, om het later te vervangen door iets wat je wel rust zal schenken. De omstandigheden kunnen veranderen door een actie die je zelf hebt ondernomen of door de actie van iemand anders. Wees niet bang, Allah heeft alles onder controle.

Geduld en vertrouwen zijn twee middelen om dichter bij Allah te komen en om jezelf beter te leren kennen. Het zijn de middelen die ervoor zorgen dat je tijdens onzekere tijden weer hoop krijgt. Wees niet bang, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-22