Wees voorbereid en grijp je kans

Wees voorbereid en grijp je kans

Het leven is een slagveld; vecht of ren weg. Elke dag is het eten of opgegeten worden. Elke dag is het een strijd die je tegen je innerlijke zelf moet voeren. Dat stemmetje dat je onzeker, angstig en wanhopig wil maken, vertelt je niet de volledige waarheid; het vertelt je dingen die niet echt zijn in combinatie met rampscenario’s. Wanneer je de meester wordt van je eigen gedachten, dan is alles mogelijk voor je.

De Shaytaan (duivel) fluistert je listen in om je zwakker te maken. Zijn listen zijn zwak, maar hij laat ze sterker lijken door jou angst, wanhoop en leugens te vertellen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, de listen van de Shaytaan zijn zwak.”

(Soerat an-Nisaa’: vers 7)

Beste broeder/zuster: focus je op de uitkomst en niet op de obstakels. Je hebt al meerdere overwinningen behaald. Je hebt al vaker beproevingen doorstaan. Doe dus datgene wat goed voor je is en niet datgene wat makkelijk voor je is. Als je bepaalde offers moet maken die jou dichterbij je doelen brengen, maak deze dan, al moet je daarvoor kruipen. Alles is mogelijk voor jou, twijfel niet aan wie je gisteren was, accepteer de persoon die je vandaag bent en werk aan jezelf om degene te worden die je morgen, in sha Allah, graag wilt zijn.

De tijd is gekomen om al je zaken op orde te zetten, de tijd is gekomen om het slagveld te betreden en je kansen te grijpen. Dit is jouw moment. Make the rest of your life the best of your life!

sd-8