Wat te doen als anderen je niet begrijpen

Wat te doen als anderen je niet begrijpen

Het kan zijn dat je momenteel te maken hebt met onbegrip van anderen. Dit kunnen je familie, vrienden, collega’s of andere mensen zijn. Ze begrijpen niet wat je allemaal van binnen meemaakt. Is het een depressie? Is het een burn out? Is het liefdesverdriet of een bepaalde angststoornis? Wat het ook is ze nemen het niet serieus of ze doen er nonchalant over. Misschien vinden ze het raar als je een bepaalde opleiding, baan of hobby kiest. Het is niet erg dat ze je niet begrijpen want Allah begrijpt jou wel.

Wanneer niemand je begrijpt weet dat Allah dat wel doet. Je kan Hem altijd aanroepen om je door deze moeilijke situatie heen te brengen. Dit kan je in je eigen woorden en in je eigen taal doen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: “Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie…”

(Soerat Ghaafir: vers 60)

Beste broeder/zuster: Ja het kan pijn doen als personen die dicht bij jou staan je niet begrijpen, maar deze personen weten niet wat je voelt en hun woorden zijn slechts hun eigen ervaringen of gedachtes. Dat ze je niet begrijpen wil nog niet zeggen dat het allemaal niet zo is? Zorg ervoor dat je hun mening niet als een bevestiging ziet maar slechts als een uitspraak die voort komt uit hun eigen ervaring en gedachtes. De Enige die weet wat je er door je heen gaat is Allah, dus als je ergens mee zit dan dien je Allah aan te roepen en vertrouwen te hebben dat alles goed gaat komen.

Jij bent ma’sa’Allah, jij bent geweldig en er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren. Je situatie is er niet voor altijd, er gaat een moment in sha Allah komen dat je al je pijn en verdriet vervangen ziet worden door liefde en vreugde. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

168738872-292534225612236-8565606337122282295-n