Wanneer je vastloopt in het leven

Wanneer je vastloopt in het leven

Er zijn mensen die vastlopen in het leven. Bijvoorbeeld, ze bevinden zich in een huwelijk vol ellende, maar ze kunnen zichzelf niet voorstellen dat ze gelukkig zijn als vrijgezel of gelukkig hertrouwen. Of ze bevinden zich in een situatie waarin ze bepaalde dingen kunnen loslaten, maar ze zijn bang dat ze nooit iets gelijkwaardigs of beters zullen vinden. Angst is de meest vernietigende ziekte die bestaat. Angst doodt dromen, angst doodt hoop, angst kan ertoe leiden dat je in het ziekenhuis belandt, angst verlamt je op momenten waarop je de zegeningen van Allah zou kunnen omarmen.

Het leven bestaat niet alleen uit wat je nu ziet. Er valt meer te bereiken, er valt meer te ontdekken, en de zegeningen van Allah zijn overal. Het enige wat je hoeft te doen, is actie ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op zouden willen sommen, dan zouden jullie ze niet kunnen tellen.”

(Soerat Ibrahiem: 34)

Beste broeder/zuster: Als je vastloopt in het leven, moet je jezelf de volgende vragen stellen: Ben ik op dit moment gelukkig? Kan ik deze situatie nog lang volhouden? Als het antwoord nee is, dan is het tijd om offers te brengen, want de offers die je vandaag maakt, zijn de zegeningen van morgen. Je verdient het om gelukkig te zijn, je verdient het om rust in je hoofd te vinden. Soms moet je moeilijke keuzes maken, maar je moet vertrouwen hebben dat Allah jou in de nabije toekomst iets beters zal schenken.

Vastlopen in het leven kan voelen als een moeras; hoe langer je erin blijft, hoe dieper je zinkt. Zodra je heel diep zit, is het moeilijk om eruit te komen. Vertrouw op Allah, vertrouw op jezelf en make the rest of your life the best of your life!

 

df