Wanneer je last hebt van negatieve gedachtes

Wanneer je last hebt van negatieve gedachtes

Iedereen heeft weleens last van negatieve gedachtes, het kunnen zorgen zijn, angsten, twijfels of wellicht gekke gedachtes. Ze beginnen eerst klein en worden steeds sterker zodat ze invloed hebben op je welzijn. Je krijgt stress, pijn en krijgt moeite om normaal te kunnen functioneren. Wanneer een negatieve gedachte bij je opkomt dien je het niet te voeden, met andere woorden: Zorg ervoor dat je het niet groter maakt dan het is. Probeer het los te laten en het te vervangen door iets positiefs. Elimineer het per direct door je vertrouwen in Allah te vergroten.

Dat stemmetje die deze negatieve gedachtes bij je opbrengt heeft geen enkel macht over je. Het creëert allerlei rampscenario’s die in sha Allah nooit zullen plaatsvinden. Heb vertrouwen in Allah en laat het los.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, hij heeft geen macht over degenen die geloven en hun vertrouwen in hun Heer stellen.”

(aya van Surah an Nahl 99-100)

Luister goed: Stel je je moet een telefoontje plegen maar je bent bang om dat te doen. Hoe langer je wacht hoe sterker die negatieve gedachten worden en hoe zwakker je gaat worden. Pak die telefoon en bel. Moet je iets aan iemand vragen en ben je bang voor het antwoord? Vraag, stel het niet uit want als je het uitstelt dan wordt die negatieve gedachten sterker. Begrijp dat Allah alles onder controle heeft, als je momenteel te maken hebt met een beproeving weet dat Allah jou er doorheen zal brengen ongeacht je situatie.

Elimineer vanaf nu al je negatieve gedachtes, zodra er een op komt roep je Allah aan en ga je iets positiefs doen. Doe iets wat je blij maakt en vervang de negatieve gedachten door iets goeds. Vrees niet, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8725

Add Comment