Allah zal alles in orde maken

Allah zal alles in orde maken

Het kan zijn dat je alles om je heen ziet veranderen, het lijkt alsof iedereen vooruit komt maar jij blijft maar staan of je gaat er zelfs op achteruit. Je bent bang voor de toekomst, je schaamt je voor je verleden en in het heden heb je geen idee wat je moet doen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Allah zal alles in orde maken en dit is waarom.

Elke levend wezen op aarde zal door Allah worden onderhouden van datgene wat het nodig heeft. Kijk naar de natuur en haar bewoners, de natuur wordt in evenwicht gehouden en haar bewoners worden voorzien ook al zijn ze kleiner dan een mier.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.”

(Soerat al-Ankaboet: 60)

Luister goed: Alles wat jij nodig hebt zal je gaan krijgen, het maakt niet uit dat je geen idee hebt hoe deze zaken in je leven gaan komen. Is het een huwelijkspartner? Een gezin? Een ander baan of een oplossing van je probleem? De Voorziener zal jou van datgene voorzien wat je nodig hebt. Hij geeft je niet alles wat je wilt maar Hij geeft je wel altijd alles wat je nodig hebt. Heb dus vertrouwen in Degene die jou sinds je in de buik van je moeder lag tot vandaag heeft voorzien.

Wanneer Allah iets uit je leven verwijderd is dat niet om het je moeilijk te maken, Hij verwijderd iets om je te beschermen, om het te vervangen voor iets beters of om je te belonen voor je geduld. Alles komt in sha Allah goed, Allah zal jou datgene schenken waar je niet van hebt kunnen dromen. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7862

Add Comment