Hoe om te gaan met de haters in je leven

Hoe om te gaan met de haters in je leven

Het kan zijn dat je last hebt van bepaalde figuren die zich voordoen alsof ze je steunen maar diep van binnen hopen ze dat je keihard gaat falen. Je herkent ze doordat ze allerlei redenen noemen waarom je iets niet moet doen of ze steunen je niet omdat ze zien dat je iets aan het bereiken bent wat zij ook graag willen bereiken. Deze personen moet je niet te veel aandacht schenken, je hoeft ook niet bang te zijn dat hun afgunst een oorzaak zal zijn dat iets bij jou kan mislukken. Zolang je er niks van aantrekt zullen ze geen macht over je hebben.

Wees niet bang, vrees deze mensen niet want zij kunnen zonder toestemming van Allah jou nooit schaden. Vrees alleen Allah want Hij is je Beschermer.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

” Vreest daarom niet de mensen maar vreest Mij.”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Beste broeder/zusters: Haters zijn net als sprinkhanen, je hoort ze maar je ziet ze niet en zodra je in de buurt bent zullen ze uit angst zwijgen. Eigenlijk moet je medelijden met deze personen hebben want jij bezit iets wat ze graag willen hebben alleen lukt het ze niet omdat ze vol met negatieve energie zitten. Mochten ze allerlei negatieve redenen noemen waarom je iets niet moet doen weet dat het slechts hun eigen mening is of een eigen ervaring. Jij moet op Allah vertrouwen, je succes kan alleen met de Wil van je Schepper komen en indien je faalt dan is het slechts een leermoment.

Voed de haters niet door ze te veel aandacht te schenken, bescherm jezelf door je succes onder de radar te bouwen. Hoe minder zij weten hoe minder schadelijke aanvallen op je afkomen. Allah is met je.Make the rest of your life the best of your life!

bn