Alles is voor jou nog mogelijk

Alles is voor jou nog mogelijk

Als de wereld je keihard tegen de vlakte smijt kijk dan omhoog, want “if you can look up, you can get up.” Hoeveel tegenslagen heb jij in het verleden overwonnen? Hoe vaak leek alles voor je mis te gaan en uiteindelijk kwam het goed? Die momenten kan je misschien niet altijd herinneren maar ze zijn gebeurd. Het kan zijn dat op dit moment alles tegenzit. Het kan zijn dat dat op dit moment je hoofd vol met zorgen zit maar tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Alles is voor jou nog mogelijk.

Wanneer je te maken hebt met een moeilijkheid weet dan dat de verlichting onderweg is, daar is geen twijfel aan.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

(Fa inna ma’al ‘usri yusra Inna ma’al ‘usri yusra)

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Luister goed: Allah zegt niet dat NA de moeilijkheid de verlichting komt, nee Hij zegt dat MET de moeilijkheid de verlichting komt en dat herhaalt Hij twee maal om het je duidelijk te maken. Wanneer er een beproeving op je pad komt dan komt er tegelijkertijd ook een oplossing mee. Weet je wat jouw probleem is? Je focust je te veel op het probleem waardoor je de oplossing niet gauw ziet. Je dient kalm te blijven en te focussen op de uitkomst.

Denk niet dat het voor Allah moeilijk is om je zaken op orde te krijgen, voor Allah is het slechts het zeggen van “wees” en je situatie is positief veranderd. Maar Allah wil dat jij op Hem vertrouwt, dat jij geduldig bent met de beproeving (die een begin en een eind heeft), dat je oprecht dankbaar bent, dat je focust op de uitkomst en dat je actie onderneemt. Als je dat doet dan komt alles in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

120597452-1518315075021852-9130180170509627255-n

Add Comment