Hoe om te gaan met een moeilijke periode

Hoe om te gaan met een moeilijke periode

Momenteel maak je wellicht een lastige periode door. Er is je onrecht aangedaan, dingen lopen niet zoals ze zouden moeten, of je maakt je grote zorgen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: wees niet verdrietig, want Allah heeft een plan. Deze periode is niet eeuwig, dat kan ik je verzekeren. Het is een fase waarin Allah je voorbereidt om straks sterker dan ooit terug te komen. Niets is zo mooi als iemand die veel heeft doorgemaakt en als overwinnaar uit de strijd is gekomen.

Misschien verafschuw je een situatie, maar heeft Allah er iets goeds in gelegd. Of misschien ben je tevreden met iets dat uiteindelijk schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet, dus wees geduldig en heb vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie afkeer hebben van iets, terwijl het goed voor jullie is; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Beste broeder/zuster: Soms ben je zelf de oorzaak van veranderingen. Je vroeg Allah om het goede, en daarom heeft Hij alles wat je kwaad zou doen uit je leven verwijderd of op afstand gehouden. Je vroeg Allah om rust, en Hij heeft datgene wat onrust bracht uit je leven verwijderd, om het te vervangen door iets wat je wel rust zal schenken. De omstandigheden kunnen veranderen door jouw eigen acties of door de acties van anderen. Wees niet bang, Allah heeft alles onder controle. Wat je nu pijn doet, zal worden gecompenseerd of vervangen door iets wat je blij en gelukkig maakt.

Geduld en vertrouwen zijn twee middelen om dichter bij Allah te komen en jezelf beter te leren kennen. Ze zorgen ervoor dat je tijdens onzekere tijden weer hoop krijgt. Wees niet bang, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-10