Wees voorbereid

Wees voorbereid

Het is beter dat je voorbereid bent op een kans en er geen een krijgen dan een kans krijgen en niet zijn voorbereid. Velen missen enorme kansen omdat ze niet zijn voorbereid, ze laten alles op zich afkomen en dan vragen ze zich verbaasd af waarom ze de kans niet konden grijpen. Als jij je doelen in sha Allah wilt bereiken dan moet je jezelf voorbereiden, zowel mentaal als fysiek. Je moet ervoor zorgen dat je actie onderneemt zodat wanneer de kans zich voordoet je deze kunt pakken.

De wereld zit vol met gunsten, maar de meeste mensen zien de gunsten niet omdat ze niet zijn voorbereid als deze voorbij komen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.” (Soerat Ibrahim: 34)

Luister goed: Als eerste moet je een dua (smeekbeden) doen en Allah vragen wat je wilt. Als tweede moet je jezelf voorbereiden en dat kan op velen manieren. Is het een sollicitatie? Doe kennis op over het bedrijf, is het een examen? Maak regelmatig oefeningen. Wat je ook gaat doen wees voorbereid zodat je sterker in je schoenen staat, wees voorbereid zodat je meer kans hebt om te slagen dan om te falen. Je bent dichterbij de finish dan je denkt en het zou zonde zijn om nu deze kans voorbij te laten gaan.

Mentale voorbereiding is het vertrouwen op Allah dat Hij je zaken hoe dan ook op orde gaat zetten. Je moet vertrouwen hebben, geduldig zijn en je niet laten afleiden door mensen of door omstandigheden. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7837

 

Add Comment