Wat te doen als je je depressief voelt

Wat te doen als je je depressief voelt

Het kan zijn dat je momenteel last hebt van depressieve gevoelens; je voelt je neerslachtig, dingen gaan mis en je hebt geen idee hoe alles weer goed gaat komen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Wees niet bang, Allah geeft Zijn zwaarste beproevingen aan Zijn sterkste dienaren. Hoe mooi is het dat Allah vertrouwen in jou heeft, hoe mooi is het dat Allah Zijn grootste beloningen voor jou heeft gereserveerd.

Jij bent een strijder en strijders geven nooit op. Ze zijn namelijk geduldig met wat hen overkomt en tegelijkertijd gaan ze door om uit de beproeving te komen.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“En Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie de strijders en de geduldigen zijn. En Wij beproeven jullie daden.“ (Soerah 47:31)

Beste broeder/zuster: De beproeving die jij nu doormaakt is er niet voor altijd. Het heeft een begin en een eind, wellicht ben je nu bijna bij het eind. Je hoeft niet te weten HOE deze beproeving stopt; de hoe-vraag gaat je niets aan, maar wat je wel moet weten is dat niets zomaar verandert of gebeurt. Het heeft allemaal een reden en deze reden is er om jou te dienen. Daarnaast zorgt Allah ervoor dat je zonden worden kwijtgescholden en dat je ziel sterker gaat worden. Verder moet je uiteraard wel professionele hulp zoeken.

Wat jij nu verder moet doen is Allah aanroepen, dit kan in je eigen woorden en in je eigen taal. Vervolgens moet je vertrouwen hebben dat alles goed gaat komen, je moet geduldig zijn met het proces, je moet oprecht dankbaar zijn in woorden en daden dat het niet erger is, je moet je richten op datgene wat je graag wilt en je moet in beweging blijven. Allah zal jou verder leiden, wees dus niet bang. Alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

dsd