Volg je hart maar gebruik je verstand

Volg je hart maar gebruik je verstand

Het kan zijn dat je iets heel graag wil maar je weet dat het tot een situatie kan leiden waar je spijt van gaat krijgen. Je gevoel zegt dat je het moet doen maar je verstand zegt je dat je nogmaals moet nadenken. In deze gevallen moet je het verstand gebruiken, doe alleen dingen waar je geen spijt van gaat krijgen ook al wilde je het zo graag. Allah zal je wat beters schenken dan datgene wat je graag wilde. Gebruik dus je verstand.

Als je gehaast bent en datgene graag wilt zonder dat je over de gevolgen nadenkt dan is het alsof je glimlachend het kwaad over jezelf aanroept.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard)“.

(Soerah Al-Isra 17:11)

Luister goed: Van alles wat je graag wilt heeft Allah meerdere aantallen van die beter voor je zijn. Of het nou een persoon is op wie je verliefd bent, een functie bij een bedrijf die je graag wilt of iets anders, nooit heeft Allah van iets maar 1 gemaakt. Je moet vertrouwen hebben dat wanneer je iets laat gaan, Allah altijd met iets beters komt. Als je ziet dat je keuze meer nadeel dan voordeel met zich mee gaat brengen, dus dat het overduidelijk is dan dien je je verstand te gebruiken ook al wilt je hart het zo graag.

Je kan ook het istikhara gebed verrichtten om achter te komen of datgene wat je wilt in je voordeel of nadeel zal zijn, als je niet weet hoe dit moet stuur een email naar info@islamcoaching.com en ontvang een simpele uitleg. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8665

Add Comment