Tijd om verder te gaan

Tijd om verder te gaan

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je maar niet verder komt. Je voelt je geblokkeerd door een situatie uit het verleden. Is het liefdesverdriet? Een baan die je verloren hebt? Een familie situatie? Een vervelende moment? Je wilt graag verder maar je komt moeizaam vooruit. Als eerste accepteer dat wat er is gebeurd al voorgeschreven stond. Er is geen weg terug, elke minuut die je aan de gebeurtenis besteed is een verloren minuut voor je toekomst. Vertrouw op Allah dat Hij betere tijden voor je in de toekomst heeft gemaakt.

Wanneer je een besluit neemt om het verleden achter je te laten en verder te gaan dan moet je volste vertrouwen in Allah leggen want Hij is Degene die jou betere tijden zal schenken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk! Het besluit berust alleen bij Allah. In Hem stel ik mijn
vertrouwen en laat al diegene die (willen) vertrouwen, hun vertrouwen in Hem stellen”.

(Surah Yoesoef aya 67)

Luister goed: Stop met het openen van beerputten die toegang hebben tot het verleden, stop met jezelf af te vragen of je die ene situatie had kunnen voorkomen, stop met het zoeken naar antwoorden die jou niet verder zullen helpen. Genoeg is genoeg, je wordt ouder en voor je het weet ben je een oud bittere persoon die veel tijd verloren heeft en vol spijt zit dat hij/zij niet van het leven heeft kunnen genieten. Ja het kan pijn doen om verder te gaan en ja er kunnen momenten komen dat je weer herinneringen krijgt maar laat die gedachten nooit sterk worden, kap ze af door afleiding te zoeken.

Besef dat Allah allemaal mooie dingen op je pad heeft gelegd maar je deze niet herkent omdat je steeds bezig bent om achterom te kijken. Twijfel niet aan wie je gisteren was, accepteert wie je vandaag bent en werk aan jezelf om de persoon in sha Allah morgen te worden die je graag wilt zijn. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8564

Add Comment