Speciaal bericht voor jou

Speciaal bericht voor jou

Het kan zijn dat jij je niet gelukkig voelt, je leven gaat niet zoals je hebt gehoopt. Elke dag lijkt het zelfde, er gebeurd niets nieuws in je leven wat je enthousiast maakt. Je kijkt om je heen en ziet mensen om je heen settelen, kinderen krijgen, geld verdienen, reizen, genieten en het geluk lijkt ze te hebben gevonden. Daar zit je dan, je wordt steeds ouder en je voelt je misschien een mislukkeling. Je ziet het niet voor je dat je ooit al die zaken in je leven gaat krijgen. Diep van binnen heb je het geaccepteerd maar toch hoop je op een kleine wonder. Een wonder waar alleen Allah voor kan zorgen maar zelfs je band met Hem lijkt te vervagen.

Je haat je omstandigheden en weet niet waarom het jou moet overkomen. Je bent geen slecht mens, je bent niet perfect maar je doet je best terwijl andere die het slechte doen alles lijken te krijgen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie iets haten terwijl het goed is voor jullie. En het kan zijn dat jullie van iets houden terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet terwijl jullie niet weten.”

(Soerah Al-Baqarah 2:216)

Luister goed: Wees niet verdrietig en wees niet getreurd. Allah heeft een reden waarom je op dit moment (nog) niet datgene hebt wat andere hebben. Het heeft een reden en deze reden is er om jou te dienen. Allah heeft je voor velen situaties beschermd. Wat als je al datgene had gekregen en het een aanleiding zou zijn dat je leven in de toekomst een nare afloop zou krijgen. Heeft Allah jou dan nu niet gered? Allah wil van jou dat jij vertrouwen in Hem hebt, Hij wil van jou dat je geduldig bent en Hij wil van jou dat jij dankbaar blijft. Wanneer je vanuit je hart dankbaar bent voor de gunsten zoals het zicht, gehoor, mobiliteit, onderdak, voedsel etc. dan bezit je al velen waardevolle gunsten.

Blijf Allah smeken (dit mag in je eigen woorden en in je eigen taal) en vraag Hem om het goede hier en in het Hiernamaals. Je eenzaamheid zal in sha Allah worden vervangen door gezelschap en je verdriet zal in sha Allah worden vervangen door vreugde. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6382