Rust in je hoofd krijg je zo

Rust in je hoofd krijg je zo

Als eerste moet je stoppen met het toestaan dat andere mensen je leven gaan controleren. Dit is jouw leven en alleen jij bepaald wie of wat jij toelaat. Stop met het accepteren van de mening van een ander, stop met het overnemen van iemands nare ervaring en stop met het herleven van je verleden.
Veel mensen hebben bewust of onbewust een afgunst op de successen die jij boekt. Pas dus op voor wie je allemaal in je leven toe laat of wat je allemaal naar buiten brengt. Wanneer je zo nu en dan onder de radar leeft zal je zien dat je leven meer rust kent dan wanneer je alles aan de grote klok hangt.

Als je hoofd momenteel vol zit met allerlei problemen zoals angst, onzekerheden en uitdagingen dan dien je Allah vaker te gedenken, zeg bijvoorbeeld vaak in jezelf: Subhan’Allah en La ilaha ila Allah.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Weet dat door het gedenken van Allah de harten tot rust komen.” (Soerat ar-Rad: 28)

Luister goed: Alles wat je hebt verloren zal Allah weer voor jou opbouwen, vervangen of compenseren met iets waarvan je nooit hebt kunnen dromen. Denk niet dat je er alleen voor staat, denk niet dat al je inzet voor niets was. De tijd is gekomen dat je meer aan jezelf gaat denken. Jij bent geen deurmat dus laat niemand over je heen lopen. Zet jezelf op de eerste plek en daar is niets mis mee, want hoe kan je er voor andere zijn als je niet eerst aan jezelf denkt? Je hebt je energie nodig dus verdeel deze goed.

Alles komt in sha Allah goed, er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren, Allah zal jou nimmer met lege handen achterlaten. Wees Allah dus dankbaar, Allhamdulilah. Make the rest of your life the best of your life!

 

dss33