Obstakels, blokkades en de goede richting

Obstakels, blokkades en de goede richting

Het kan zijn dat je met iets bezig bent en opeens komen er obstakels of blokkades op je pad. Dingen gaan niet zoals je hebt gewild en je begint de controle te verliezen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Geen paniek, Allah heeft alles onder controle. De obstakels kunnen er zijn om je te vertragen zodat je op het juiste moment bij je doel komt. De blokkades kunnen er zijn om je te behoeden voor rampen, ellende en verdriet.

Zowel de obstakels als de blokkades zijn er om je op de proef te stellen, ze zijn er niet om je teleur te stellen want als je geduldig bent dan kom je bij datgene wat voor je is bestemd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Dachten de mensen dat zij met rust gelaten worden, als zij zeggen: ,,Wij geloven”, en dat zij niet op de proef gesteld worden?”

(Soerat al-Ankaboet vers 2)

Luister goed: Je bent in sha Allah dichterbij je doelen dan je denkt, waarom laat jij je afschrikken door de obstakels? Waarom wordt je wanhopig door de blokkades? Als iets voor je is bestemd dan zal je het hoe dan ook krijgen. Geen enkele obstakel of blokkade zal je dan ervan weerhouden. Dus vrees niet en laat je niet gek maken door de omstandigheden die plotseling veranderen. Alles in het leven is in overeenstemming met het lot, zodoende ook het behalen van je doelen.

Vanaf nu moet je de obstakels en de blokkades als zegeningen zien. Er zit een wijze reden achter, er zit een verborgen gunst achter en je kan er alleen erachter komen als je geduldig bent en vertrouwen hebt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life

 

IMG-8105

 

 

Add Comment