Maak de juiste keuze

Maak de juiste keuze

Wanneer dingen mis gaan dan heb je twee keuzes. Je kunt OF alles slechter maken OF je kunt alles beter maken. Je kunt jezelf blijven verwijten en jezelf gek maken OF je kunt er een les uittrekken en verder met je leven gaan. Je kunt iemand de schuld geven en blijven stressen OF je kunt het achter je laten en verder met je leven gaan zodat je innerlijke rust kunt houden. De keuze die je op dat moment maakt zal de rest van je leven bepalen dus gebruik je verstand en kies wijs.

Dat je teleurgesteld bent wil niet zeggen dat je voor altijd teleurgesteld zal blijven? Allah heeft van je huidige situatie een zaak gemaakt en die zal Hij in je voordeel volbrengen. Daarom moet je vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie zijn vertrouwen in Allah stelt, Hij is dan Voldoende voor hem. Voorwaar, Allah zal Zijn Zaak volbrengen. Voorzeker, Allah heeft voor alle zaken een maat bepaald.”

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Je wilt toch uit deze beproeving komen en innerlijke rust hebben? Je wilt toch het verleden achter je laten en bouwen aan je toekomst? Als eerste moet je weten dat dat sommige keuzes die je uit emoties gaat maken het niet waard zijn. Ze kunnen straks aanleiding zijn tot een kettingreactie van meer beproevingen, daarom moet je kalm blijven en op Allah vertrouwen dat je zaken recht gezet gaan worden. Je hoeft niet naar de shaytan te luisteren om vanuit je emoties foute keuzes te maken.

De tijd is gekomen dat je verleden achter je gaat laten. Wat er in het verleden is gebeurd is gebeurd en nu is de tijd gekomen om verder te gaan. Wat de wereld van jou heeft vernietigd zal Allah weer voor je opbouwen. Wat je allemaal hebt verloren zal Allah weer in een betere vorm aan je teruggeven. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8514

Add Comment