Het is nog steeds mogelijk

Het is nog steeds mogelijk

Als er iets in je leven mislukt dan wil dat nog niet zeggen dat het voor jou afgelopen is? Een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd? Nee, het is nog steeds mogelijk. Daar waar de wereld een punt heeft gezet daar zet Allah voor jou een komma neer. Als ik een speech zou geven en deze gaat helemaal verkeerd, wil dat niet zeggen dat ik een slechte spreker ben maar het wil zeggen dat mijn speech op dat moment niet goed was.

Alle zegeningen in je leven zijn door Allah gezonden, koester deze goed en als er dingen in je leven mislukken dan moet je Allah aanroepen zodat de kwelling dit je op dat moment meemaakt zal verdwijnen .

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Welke zegeningen jullie ook ervaren, zij komen van Allah. En wanneer jullie gekweld worden, is het tot Hem dat jullie om hulp roepen.”

(Soerat an-Nahl: vers 53)

Luister goed: Je tweede huwelijk kan mislukken maar dat wil niet zeggen dat jij een mislukking bent? Je verliest voor de zoveelste keer je baan maar dat wil niet zeggen dat jij een slechte werknemer bent? Je zakt voor de 8ste keer voor je rijexamen maar dat wil nog niet zeggen dat je straks een slechte rijder bent? Als jij in het leven bepaalde mislukkingen meemaakt dan zijn dat mislukkingen van die momenten. Allah heeft al nieuwe hoofdstukken voor je geschreven, sla dus die bladzijde om. Waarom blijf je telkens de vorige hoofdstuk lezen? Wil je niet weten wat er nog komen gaat?

Twijfel niet aan wie je gisteren was, accepteer wie je vandaag bent en werk aan jezelf om morgen in sha Allah de persoon te worden die je graag wilt zijn. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat ze keer op keer mislukkingen hebben meegemaakt en nu hun doelen hebben voltooid. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-0110

Add Comment