Grijp alle kansen die op je pad verschijnen

Grijp alle kansen die op je pad verschijnen

Wanneer je gevraagd wordt om iets te doen wat je voordeel zal brengen, vertrouw dan op Allah en ga ervoor. Velen missen enorme kansen omdat ze aan zichzelf beginnen te twijfelen wanneer onverwachts een mooie kans op hun pad komt. Twijfels zoals: “ik ben er nog niet klaar voor”, “Ik heb me niet voorbereid”, ‘ik weet niet of ik het kan”. Ik raad je aan om overal ja op te zeggen als je een unieke kans krijgt wat je toekomst positief kan veranderen behalve als je gevraagd wordt om als piloot een vliegtuig te besturen.

Wanneer je een kans krijgt dan moet je op Allah vertrouwen, sommige kansen zijn uniek en komen niet nogmaals op je pad. Dat stemmetje dat je wilt laten twijfelen heeft geen macht over je.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Vertrouw dan op Allah. Waarlijk! Allah houdt van degenen die (op Hem) vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 159)

Luister goed: Je hoeft niet te weten hoe bepaalde zaken moeten of hoe ze gaan lopen, al die dingen kan je leren of er komt een moment dat die dingen vanzelf gaan. Het enige wat je moet doen is vertrouwen hebben en ervoor gaan. Wordt je een baan aangeboden en heb je geen ervaring? Zeg ja en leer het tijdens je werk. Laat de hoe-vraag aan Allah over, alleen Allah weet hoe dingen lopen en hoe dingen op je pad komen. De sleutelwoord is vertrouwen. Wanneer je op Allah vertrouwt dan kun je alles bereiken ongeacht je situatie.

Je weet maar nooit hoe je leven positief kan worden veranderd door alle kansen te grijpen die op je pad verschijnen. Sommige kansen zijn eenmalig en sommige kansen zullen vaker op je pad komen. Vertrouw op Allah en make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8931

Add Comment