Er is een uitweg

Er is een uitweg

Voelt het aan alsof er geen uitweg is? Voel jij je gevangen door je problemen? Zie jij het allemaal niet zitten of loop je vast? Treur niet en wees niet verdrietig want er is zeker een uitweg. Als eerste moet je weten dat je situatie niet voor eeuwig is, ook al voelt dat soms wel zo aan. Je beproeving heeft een begin en een eind, het is iets tijdelijks en er is zeker een uitweg. Hou vol want Allah zal jou een uitweg schenken op het moment dat jij het niet verwacht. Je beproeving is een zaak die in jouw voordeel is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.” (Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Velen profeten maakten vroeger mee dat ze zich in benarde situaties bevonden. De Profeet Mohammed vrede zij met hem moest zich verstoppen in een grot terwijl de vijand op nog geen meter van hem stond MAAR hij kreeg een uitweg. De profeet Isa (Jezus) werd achterna gezeten en men wilde hem kruisigen MAAR hij kreeg een uitweg. De profeet Moussa (Mozes) werd door het leger van Firawn (Farao) achterna gezeten en voor de zee zou het afgelopen zijn MAAR hij kreeg een uitweg.

Al deze voorbeelden zijn er niet zomaar, ze worden verteld om ons hoop te geven waar geen hoop lijkt te zijn. Alle profeten riepen Allah aan en hadden vertrouwen. Dat moet jij ook doen want alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

131211641-226949422170717-2234939581808762504-n

 

 

 

 

 

 

 

 

Add Comment