Zorgen over het verleden en de toekomst

21077588_749218755264825_8635480865781559245_n

Zorgen over het verleden en de toekomst

Het kan zijn dat je achtervolgt wordt door het verleden, jouw verleden heeft je gegijzeld waardoor je angst hebt voor de toekomst. Je hebt geen idee hoe je uit het verleden kunt stappen en je hebt geen idee hoe jij je toekomst weer op orde kunt krijgen.

Je moet het volgende weten, het verleden is voorbij en de toekomst is nog niet gearriveerd. Jij leeft NU in het heden en het is NU waar jij aan moet werken. Jouw onderhoud voor de toekomst wordt door Allah geregeld daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.”

(Soerat Hoed: 6)

Luister goed: We maken allemaal fouten, we hebben allemaal zonden en we maken allemaal weleens een verkeerde keuze. Jij kunt NIETS meer terugdraaien, daarom moet je accepteren dat wat er in het verleden gebeurd is voorbij is. Daarnaast hoef jij je GEEN zorgen te maken over de toekomst. Deze is nog ver vooruit en intussen kan Allah jou van alles schenken.

Als jij een rustig en stabiel leven wilt hebben dan moet je in het heden leven. Twijfel dus niet aan wie je gisteren was, accepteer wie je vandaag bent en werk aan jezelf om de persoon in sha Allah morgen te worden die je graag wilt zijn. Er staan in sha Allah hele mooie dingen voor jou te gebeuren. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment