Zorg goed voor je vrouw en Allah zal voor jou zorgen

16406900_646171845569517_3132546348181101670_n

Zorg goed voor je vrouw en Allah zal voor jou zorgen

Een man die de relatie met zijn vrouw in stand wil houden zal oceanen moeten trotseren om zijn geliefde te behouden. Ja soms moet je door een storm waarin het even moeilijk wordt, ja soms krijg je te maken met onrustige wateren maar dat is nog geen reden om overboord te springen? Jij bent de schipper. Zolang je de koers van Allah volgt zul je velen stormen kunnen vermijden.

Een huwelijk zit vol beproevingen en soms is een beproeving met je vrouw slechts een test wat op lange termijn jullie naar iets beters kan leiden. Allah kan iets goeds in die beproeving hebben verborgen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En behandel hen volgens de voorschriften. En wanneer jullie een afkeer van hen hebben, dan kan het zijn dat jullie een afkeer hebben van iets, terwijl Allah daarin veel goeds gelegd heeft.

(Soerat an-Nisaa’: 19)

Luister goed: Tart je vrouw niet omdat ze in het verleden fouten heeft gemaakt want Allah kan haar reeds hebben vergeven. Jouw vrouw is als een parel. Haar geloof is haar schelp en met toestemming van Allah zal de juiste duiker haar vinden. Als jij de juiste duiker bent beste man, behandel dan je parel goed voordat je haar op een dag aan de oceaan gaat verliezen. Vermijd de stormen want zij kunnen je schip doen zinken.

Zorg ervoor dat ze niets tekort komt, doe er alles aan om haar tevreden te houden. Kijk niet naar haar verleden want Allah kan haar reeds hebben vergeven, kijk naar haar hart want het is in sha’Allah jouw kompas naar mooie tijden. Jouw vrouw is een zegening, een zegening waar nog velen zegeningen uit kunnen vloeien, beste broeder…wanneer je jouw ongeboren kinderen in haar ogen kunt zien..dan weet je dat je echt van je vrouw bent gaan houden. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment