Zo kun jij je leven veranderen

Zo kun jij je leven veranderen

Als jij je leven positief wilt veranderen dan moet je je slechte gewoontes veranderen door goede gewoontes. Dat is de enige manier om je leven positief te veranderen. Dat betekent dat je offers moet maken, dat betekent dat je standvastig moet zijn en dat betekent dat je verleidingen moet weerstaan. Je leven bestaat uit een patroon. Je bent gevormd tot de mens die je nu bent door je gewoontes en door je keuzes. Als jij niet tevreden bent hoe je leven nu gaat dan wordt het tijd om actie te ondernemen.

Allah wil van jou dat jij in beweging komt, Hij wil dat jij op Hem vertrouwt, standvastig bent en geduldig blijft tijdens het proces. Zodra je aan deze voorwaarden voldoet kan Hij als Hij wil je leven veranderen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Elke jaar zeg je dat je wilt veranderen maar alles lijkt misschien nog steeds dezelfde. Je begint met bepaalde dingen en valt weer in je oude patroon of niet? Je weet dat slechte gewoontes verleidelijk zijn en de shaytan er een valstrik van heeft gemaakt. Stop met excuses maken en begin te veranderen. Je wilt toch gelukkig zijn? Je wilt toch rust aan je hoofd en je gezond voelen? Wees dan hard tegen jezelf en begin aan jezelf te werken. Genoeg is genoeg, je hebt te veel jaren verspild en nu wordt het tijd om het beste uit je leven te halen.

Vraag in een dua (smeekbede) aan Allah om standvastigheid, vertrouwen en geduld. Vervolgens ga stap voor stap kleine veranderingen doen. Laat je niet verleiden door de shaytan maar heb vertrouwen in je Schepper. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6284