Zo krijg je meer zegeningen

Zo krijg je meer zegeningen

Wanneer je elke dag Allah dankbaar bent dan schenkt Allah jou meer zegeningen. Vaak vergeten we hoe dankbaar we moeten zijn. We vinden alles vanzelfsprekend of we zijn onbewust niet dankbaar. Wanneer je bewust bent van de zegeningen om je heen dan ga je zien hoeveel geluk je hebt. Er zijn mensen die het velen malen erger dan jou hebben of datgene wat jij bezit niet hebben. Een van de geheimen die Allah de mens heeft geschonken is dankbaarheid, weinig mensen weten hoeveel invloed dit op hun leven heeft.

Telkens als iemand oprecht Allah dankbaar is voor de gunsten die hij bezit kan Hij degene meerdere genietingen (gunsten) schenken. Deze kunnen in allerlei vormen op je pad komen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En gedenk toen jullie Heer bekendmaakte: “Indien jullie dankbaar zijn, dan zullen Wij zeker jullie (genietingen) vermeerderen”.

(aya Surah Ibrahim vers 7)

Luister goed: Allah dankbaar zijn is niet alleen het zeggen van Alhamdulilah of dank U wel, je dient je dankbaarheid ook om te zetten in goede daden. Bijvoorbeeld: Koop je kleren? Doneer dan iets wat je niet meer gebruikt aan een goede doel of doneer als je in staat bent een bedrag wat je kwijt kan aan een goed doel, al is het een euro. Als je niets kwijt kan dan is dat niet erg, Allah weet van je toestand. Waar het om gaat is dat je bewust bent van de zegeningen van Allah en uit dank het goede gaat doen. Dankbaarheid is een van de sleutels tot succes.

Zorg dat je dankbaarheid een automatisme wordt, zeg vaak Alhamdulilah, open je ogen voor alle zegeningen om je heen en probeer minder te klagen. Allah zal je als Hij wil je meer zegeningen schenken. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6196