Zo kan je leven positief verandere

Zo kan je leven positief veranderen

Je leven is gecreëerd uit je dagelijkse routines, het is een automatische patroon wat bestaat uit gewoontes die je altijd doet. Als jij niet tevreden bent hoe je leven momenteel gaat dan heb ik goed nieuws: Het is mogelijk om je leven positief te veranderen en het is niet moeilijk. Verander je dagelijkse routine en je leven gaat ook veranderen. Klinkt makkelijk he? Allah geeft je elke dag de kans om je leven positief te veranderen, maak daar gebruik van.

Als jij je soms afvraagt waarom Allah je toestand maar niet veranderd terwijl je dat Hem vaak hebt gesmeekt dan moet je het volgende weten. Allah wil eerst dat jij jezelf veranderd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.” (Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Vervang je slechte gewoontes door goede gewoontes. In plaats van ongeduldig te zijn wees geduldig, in plaats van onzeker te zijn heb vertrouwen, in plaats van stil te blijven zitten kom in beweging. We kunnen makkelijk een dua (smeekbeden) doen maar we moeten ook in actie komen. Je leven kan in sha Allah straks bestaan uit innerlijke rust en uit geluk maar dan moet je wel bereid zijn om offers te maken. Deze offers zijn het veranderen van je slechte gewoontes in goede gewoontes.

Investeer in jezelf, heb vertrouwen in Allah Die jou dagelijks ondersteunt met alles wat je in het leven nodig hebt. Wees Allah dankbaar en make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7738

 

Add Comment